DIY: vegansk, ekologisk hudkräm

Jag kommer aldrig mer köpa dyra hudkrämer. Jag menar, vill man ha dem naturliga, ekologiska och utan djurförtryck så får man leta länge och/eller vara redo att punga ut en hel del spenatos ur sin plånka. Nej tack säger jag! Hellre gör jag min egna, helt fantastiskt återfuktande allt-i-allo kräm. Har den på hud, hår, läppar – allt! Fungerar till och med för mitt känsliga ansikte! Den återfuktar, doftar gott och gör huden fantastiskt len. Plus på att den är löjligt enkel att göra!


 DSC_0356

Vaniljdoftande hudkräm:

1,5 dl Ekologiskt Kakaofett/Kokosfett/Sheasmör

1dl Ekologisk Kokosolja

3 msk Ekologisk Avokadoolja

1/2 tsk Ekologiskt Vaniljpulver

16 droppar Vanilla essential oil

Gör såhär -> Smält 1,5dl kokosfett/sheasmör/kakaofett och 1dl kokosolja på låg värme, blandningen ska inte bli varm utan bara bli genomskinlig och rinnig! Rör runt och häll sedan ner i en bunke. Låt blandningen stå i frysen i ca 30 minuter tills det stelnat igen. Häll på 3msk avokadoolja, vaniljpulver och vaniljoljan. Vispa blandningen med elvisp tills den får en härlig, krämig konsistens. Det tar ca 1-2 minuter! Sen är det bara att ta fram en fin burk att förvara krämen i! Tänk på att inte förvara krämen alldeles för varmt utan rumstempererat eller kyligare!

Tips -> Om du någon gång varit inne på Lush känner du förmodligen till att de gärna ger bort tester på sina produkter – ofta i fina små burkar. Återanvänd dessa och ta med din krämen vart du än går! NO MORE TORRHET!


DSC_0363

Om krämen -> Kokosolja är rikt på antidoxianter och vitamin E som är bra för huden, det gör huden elastisk och förebygger bl.a. rynkor och skyddar huden mot solens UV-strålar. Motverkar leverfläckar, ärrbildningar och har en läkande effekt på sår. Kokosfettets antibakteriella egenskaper hjälper dessutom till att försvåra bakterietillväxt om man har akne. Avokadoolja är en av de fetaste oljorna och innehåller även den mycket vitamin E! Tänk dock på att all hud reagerar annorlunda, jag har en blandhy och brukar inte ha jättestora problem med torr hur eller fet hud. Denna kräm absorberas snabbt av kroppen, vill man ha en fetare kräm mot mycket torr hud prova använda sheasmör eller kakaofett och ha i ex. mer oljor såsom avokadoolja, jobobaolja eller mandelolja!

DSC_0343

2 svar till “DIY: vegansk, ekologisk hudkräm”

 1. Verkar otroligt najs! Var köper du produkterna? Typ avokado oljan och vanilj produkterna!? 🙂

  Gilla

  • Andréa Sunna skriver:

   Den är fantastiskt! Vaniljpulvret köpte jag på min vanliga matbutik, vaniljaoljan på indiska (den är enbart för doft och var försiktig – kan framkalla allergener. Är du osäker så kan en hoppa över just denna och tillsätta ex. Vaniljarom som går att köpa i vanliga matbutiker) och avokadooljan på Goodstore i Stockholm! Om en inte bor i en stor stad bör det gå att handla dessa saker online! Och som sagt, avokadooljan går att byta ut mot annan vårdande olja om man inte hittar den! Lycka till!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com
%d bloggare gillar detta: