Bakad potatis med veganskagen

”Å jesu kristus sade; du skall icke döda dina fränder, utan fräls dig i kadaverfria skagenröror och varma potäter av högsta rang. Ty ditt är jordens rike, och makten, kunskapen att göra val som främjar icke enbart dig – utan det liv som ock här vandra och miljön så grön och skön” – Andréa, Andra Moseboken 6:2.  True story! 


DSC_0343

Recept (4 Portioner):

4 Bakpotatisar

2dl Havrefraiche

1 dl Vegansk majonäs

1 stor Rödlök

50g Tångcaviar

1/2 Pressad Citron

20g färsk Dill

(Ev. 1/2 pkt tönfisk)

Salt

Peppar

Till topping:

1 Mogen Avokado

Färsk dill

Citron

Gör såhär -> Sätt ugnen på 225grader. Gör ett snitt i potatisarna med en kniv, och punktera även lite hål i dem. Stoppa sedan in potatisrackarna i mitten av ugnen på ett galler och låt de gosa till sig i ca 50-60minuter tills de blir mjuka. Under tide: hacka rödlök och färsk dill. Blanda sedan havrefraiche, majonäs, rödlök, tångcaviar, dill och pressad citron (ev. även tönfiskpastej för en fuskfiskigare smak). Smaka av med salt och peppar.

Ta ut potatisarna när de är klara, låt de få coola ner sig lite innan du klickar på skagen, hackad avokado och vad du nu än känner att du vill ha för smarrigt till! Sen är det bara att äta dig proppmätt!

DSC_0338


Produktinfo:

Havrefraiche -> Oatly har en fantastiskt fin fraîche som är superfraiche och god! Finns att köpa överallt, oftast hittar du den i mejeridisken bredvid andra vegoprodukter !  En uppgradering till Fraiche 2.0! Gjord på 100% svensk havre med fantastiska fibrer som är bra för dig! Den har 15% väl sammansatt fett, varav bara 6% är mättat. Jämför det med 9% mättat fett hos kosekrets-crème fraîche.

Tångcaviar -> Kan lura vem som helst att det är fiskäggsvarianten, bortsett från att den inte är tagen från buken på en död fisk och därmed slipper den osköna smaken av död i munnen. Fantastiskt god, salt och ger en smak av hav till skagenröran! Finns också på i princip alla mataffärer, bredvid likadana burkar som det enbart står Caviar på. Finns i både svart och röd tångcaviar! Jag använde Lysekils men det finns i en massa olika märken, Ica brukar ha en egen variant som är både billig och god!

Majonäs -> Är även den lätt att hitta överallt. Om de inte har Plamils ekologiska så har Coop en variant (som ser ut såhär)! Plamils variant är i vilket fall som helst utan kolesterol, gluten, färgämnen osvosv, samt gjord på ekologiska råvaror och proppad med bra fleromättade fetter! Coops variant är mer lik ägg-varianterna.

DSC_0329

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com
%d bloggare gillar detta: