Enkel Raw Choklad och Jordnötsfudge

Raw, raw, raw. Det blir extra gott att äta snacks om en vet att de inte bara är goda – utan även hyfsat nyttiga!
Så vad är raw? Rawfood innebär att en äter mat utan att hetta upp den (inte varmaren än 47 grader) allt för att bevara maximal näring och energifrekvens! Lätt, enkelt och god mat som gör din kropp gott!


DSC_0355

Jordnötsfudge:

1 dl Jordnötssmör (gör eget genom att mixa jordnötter, simple as that!) 

1 dl Kokosolja

2tsk Agavesirap

1tsk Raw Kakao

1 nypa Himalayasalt

Choklad:

1 dl Raw Kakao

1 dl Kakaosmör/Kokosolja

2 tsk Agavesirap

1 nypa Himalayasalt

1 krm Kanel

Gör såhär -> (Gäller både fudgen och chokladen!)
Smält kakaosmöret/kokosoljan på superlåg värme på spisen, oljan får inte bli varm! Rör ner resterande ingredienser tills det blir en enda sörjig sörja. Häll ner blandningen i en liten form och ställ in i frysen. Låt stå i minst en timme så att det stelnar helt. Därefter är det bara att hacka upp och njuta av läckerheterna!

Serveringstips -> Toppa smoothien eller ät med lite läcker nicecream!


NYTTIG INFO:

Jordnötter innehåller mycket näring i form av vitaminer och mineraler, fibrer och en hel del nyttigt fett. De har en låg rangordning på det glykemiska indexet (GI). GI är ett index över hur snabbt blodsockret stiger efter intag av ett visst livsmedel som innehåller kolhydrater. WHO rekommenderar att man väljer livsmedel med ett lågt GI med reservation för feta livsmedel.

Den råa varianten av kakaopulver innehåller 367% mer antioxidanter än de allra bästa upphettade kakaosorterna. Rått kakaopulver är koncentrerat och har minst 33% mer av många vitala näringsämnen. Utöver höga nivåer av antioxidanter är kakao känt för att vara rikt på magnesium, kalcium och järn. Det är den allra rikaste källa av magnesium som finns i naturen. Mums med kakao!

Ett svar till “Enkel Raw Choklad och Jordnötsfudge”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com
%d bloggare gillar detta: