Glutenfri, Vegansk Chokladkaka

Chokladcravings kan tränga sig på när en minst anar det. Detta hände idag. Mitt i ett avsnitt av Orange is the New Black. Så ställde mig direkt i köket för att slänga ihop någonting gott. Som jag berättat tidigare är jag hopplös på att läsa recept, vilket i detta fall ledde till att jag slängde ihop en egen liten (läs: stor, maffig, matig, gigantisk, enorm, exceptionell……….) chokladkaka. Trots att mitt recept är väldigt icke-traditionellt så smakar det precis som en vanlig chokladkaka. Ingen bismak av varken kikärtsmjölet eller päronet. Och du slipper det vanliga, vita sockret+mjölet samtidigt som den är proteinrik! Hallelujah!


DSC_0366

Chokladkakan (ca 8 bitar):

100g Veganskt margarin ex. Carlshamns

4 Små skalade päron

3dl Kikärtsmjöl

2,5dl fast kokosgrädde

(kokosmjölk som stått kallt och blivit tjock som grädde!)

6msk Raw kakao

1,5dl Björksocker

1/5dl Agavesirap

1 stor nypa Himalayasalt

1/2 tsk kanel

1msk matolja

Gör såhär-> Sätt igång ungen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt därefter alla ingredienser förutom matoljan. Mixa med handmixer tills allt blir till en slät smet. Därefter använd matoljan för att smörja en kakform med avtagbar kant och häll ner smeten. Ställ i mitten av ugnen i 30 minuter och stäng därefter av värmen. Låt den stå och mysa till sig på eftervärmen och servera därefter!

DSC_0341

Serveringsförslag -> Toppa med glasyr, nötcreme, färska bär eller varför inte som på bilden; enkel choklad- och limeglasyr.

Glasyr:

2dl Kokosgrädde 

(kokosmjölk som stått kallt och blivit tjock som grädde!)

3-4dl Florsocker

1 tsk Raw Vaniljpulver

1/2 tsk Xantangummi

Smaksättning:

1/2 Pressad Lime

eller

4msk Kakao

Gör såhär -> Vispa ihop kokosgrädden med florsockret, vaniljpulvret och xantangummi med en elvisp. Den ska bli fast, tillsätt mer florsocker om den har en lös konsistens. Dela upp krämen i två bunkar och vispa ihop med pressad lime eller kakao!

Smeta på tårtan. Och sen är det bara att go bananas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com
%d bloggare gillar detta: