Raw Chocolate Chip Cookies

Kakor vill en gärna kunna äta hur mycket som helst av. Men dessa är otroligt mättande och innehåller en hel del bra grejor som din kropp mår bra av. Nötter, fibrer, bra fetter och antioxidanter från kakaon makes you mind go – yes please, can I have another cookie? Och du ba; #Nej. De är mina. Hands off! Du borde ha slutat läsa detta för ett bra tag sedan, du slösar bara bort en massa tid där du hade kunnat göra kakor istället! Ingenting jag säger från och med nu har med saken att göra. För vad som har med saken att göra är att socker är tametusan en av de bästa sakerna som finns. Socker är anledningen till varför jag skriver som om jag vore hög på socker. Jo. För en blir sockerkickad direkt om en klämmer i sig typ alla kakor på en och samma gång. I alla fall jag blir det. Tror du mig inte? Prova själv, så får vi se.


DSC_0335

Raw chokladkakor (ca 10st):

2dl naturella Cashewnötter

2dl Havregryn

1 krm Mald nejlika

1 krm Mald ingefära

1/2 tsk Mald Kardemumma

1/2 tsk Mald Kanel

1 Nypa Himalayasalt

4msk Agavesirap

1/2 sats Raw Choklad

Gör såhär -> Börja med att göra raw chokladen, den måste stelna innan användning. När den stelnat, mixa havregryn och cashewnötter i mixer tills det blir som ett mjöl. Häll ner mjölet i en bunke och blanda i alla kryddor. Rör sedan ner agavesirapen och rör runt tills mjölet börjar klumpa sig. Därefter, hacka chokladen och rör ner i blandningen. Forma sedan kakorna med händerna, om de är svåra att forma tillsätt mer agavesirap. Låt stå kallt innan servering.

Serveringsförslag -> Med ett glad kall mandel &-kokosmjölk eller hemmagjord varm choklad på växtmjölk!

Hur gott låter inte det? Jo, jätte. Och här får du en bild som visar på hur gott det kan se ut också. Japp. Såäre.
IMG_5055

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com
%d bloggare gillar detta: