Världens Bästa Grönsakslasagne

Vart har jag varit undrar du? JA – det ska jag berätta för dig. Jag tog en tur till Asien på sisådär två månader och nu ska jag aldrig mer äta ris. Sen stukade jag foten och har gjort en helomvändning i livet. Dock äter jag fortfarande mat varje dag och tänker fortsätta med det. Så ska försöka lägga upp fler recept!

Här kommer typ det bästa receptet ever. Tänk på att jag improviserade ihop den, lika så höftade jag ihop receptet i efterhand. Så om det är någonting du känner skulle behövas mer av – kör hårt! Och njut. Lasagne är typ det bästa som finns.


11202109_10152916456486771_4777610482176615028_n

Grönsakslasagne (2 medelstora ugnsformar)

1 stort pkt Lasagneplattor 

Färsk basilika


Grönsakssås

1 Zucchini

1/2 aubergine

3 Morötter

2 dl hackade svarta oliver

5 Vitlöksklyftor

2 Gula Lökar

1 Röd Lök

3msk Tomatpuré 

4dl krossade tomater (ex, Ica’s smaksatta tomatsås i tetror – chili och/eller basilika)

2 Tärningar svampbuljong

3 msk sojasås

1 tsk Timjan

1tsk Basilika

1tsk Spiskummin

1/2 tsk Svartpeppar

1/2tsk Citronpeppar

1/2 tsk Salt

Gör såhär -> Hacka gul lök, vitlök och rödlök. Stek i kastrull på medelhögvärme med en skvätt olja. Tärna zucchini och aubergine, skala och riv morötterna och blanda med löken. Tillsätt oliverna och tomatpurén och rör om. När zucchinin blivit mjuk, blanda i tomatsåsen, svampbuljongen och krydda med soja, peppar, citronpeppar, salt, basilika, timjan och spiskummin.


Bechamelsås

500g fast tofu

4dl havregrädde

1dl vatten

1 pkt Jeezly ”perfekt pizza”

1 dl Bjäst

1/2 tsk Vitpeppar

1 tsk Vitlökspulver

1/2 tsk Salt

Gör såhär -> Mixa tofun med havregrädde och vatten i en kastrull. Låt koka ihop och riv ner 3/4 av veganosten. Rör om så att det inte bränns i botten och krydda med bjäst, vitpeppar, vitlökspulver och salt.

Sätt igång ugnen på 200 grader. Börja med att lägga ett tunt lager bechamelsås i botten och sedan lasagneplattorna. Varva sedan lasagneplattorna med grönsaksröran och bechamelsåsen (räcker till ca 3 pastalager). Toppa med riven jeezly, basilika och låt sedan stå i ugnen i ca 40 minuter.  Toppa med färsk basilika! Vóila! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com
%d bloggare gillar detta: